The sea, once it casts its spell,
holds one in its net of wonder forever.

Jacques Cousteau

29/11/2012

Vis capsules


Onderzoek heeft uitgewezen dat ons lichaam 1000 mg vereist – 2000 mg of ongeveer 1,5 gram op het gemiddelde van vetzuren elke dag.

Deze vetzuren zijn DHA, EPA, ALA en DPA. Ze worden ook genoemd als omega 3 vetzuren.

Natuurlijke bronnen van omega 3-vetzuren zijn vis (olie-rijke vis zoals zalm, makreel, sardines, haring, paling), zadelrobben en sommige groenten zoals soja, canola, vlas, en kiwi. Krill is ook een rijke bron van omega 3-vetzuren, maar is niet erg bekend.

Om te komen tot een optimaal niveau van de vetzuren in het lichaam, een ieder van ons moet omega 3 visolie capsules consumeren tweemaal of driemaal per dag.

De vraag is of je moet overwegen om een omega-3 visolie capsule te nemen. Het antwoord is ja als je een goede gezondheid wilt en een gelukkig en vruchtbaar leven wilt leiden. Zelfs als je denkt dat je nu niet de vetzuren nodig hebt, op een bepaald punt in je leven heb je er een tekort aan. Dit geldt met name voor vrouwen, want als ze een baby hebben gekregen geven ze het merendeel van de gehalte aan vetzuren (waaronder DHA) door aan hun baby. DHA is verantwoordelijk voor de goede ontwikkeling van hersencellen en netvlies. Dus, als je wilt dat je concentratievermogen verbetert neem dan de beslissing DHA in grotere hoeveelheden te consumeren.

Vetzuren zijn ook belangrijk om een sterk immuunsysteem te ontwikkelen. Mensen die voortdurend klagen over een slechte keel, loopneus, reisziekte, maagklachten en huidproblemen hebben een sterk tekort aan de essentiële vetzuren. Omdat ons lichaam niet in staat is DHA en EPA aan te maken moeten we dagelijks gebruik maken van tenminste één omega-3 visolie capsule. Huidaandoeningen zoals acne en rode vlekken kan worden gecontroleerd door het opnemen van omega 3-vetzuren in de voeding.

Deze vetzuren helpen ons ook tegen ons gevecht tegen kanker, hart-en vaatziekten, plotselinge hartstilstand, artritis en depressie. Men heeft ook vastgesteld dat vetzuren nodig zijn voor een goede groei van haar.