24/10/2012

Eiland hoppen


Wadden hoppen is de afgelopen jaren meer en meer populair geworden. Het is geweldig om per boot van eiland naar eiland te varen en zo heel veel in korte tijd te zien.

Wat is eilandhoppen?

Als je een gebied met meer dan één eiland in korte tijd wil zien dan is eilandhoppen een graag gewilde vakantievorm. Je reist naar een eiland en vervolgens verblijf je daar 1 of 2 dagen. Vervolgens reis je met de veerboot verder naar een volgend eiland. Ook daar blijf je weer korte tijd en je reist weer verder. Op deze manier kun je in relatief korte tijd een hele groep eilanden zien en naderhand vertellen waar je overal bent geweest.

Het is zeker aan te raden voor mensen die in korte tijd veel willen zien. Slechts oppervlakkig krijg je een indruk van het eiland.

Je moet er een liefhebber van zijn. Als je langer op een en hetzelfde eiland verblijft kun je het goed verkennen en de cultuur en sfeer beter proeven. Bovendien ben je bij een langer verblijf in staat om ook de uithoeken van een eiland te bezoeken, vaak de mooiste en interessantste plekken.

Je zult eerder aan eilandhoppen doen als je in het buitenland bent, in een gebied waar je waarschijnlijk geen tweede keer meer komt. Juist dan kan het een verrijking zijn om meer dan één eiland van een eilandengroep te bezoeken.

Nederland

Alle vijf de Waddeneilanden zijn geweldig om te bezoeken. Je vindt op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog altijd de rust, ruimte en de meest bijzondere natuur. Ook in de zomer, als er relatief meer toeristen zijn, bieden de Waddeneilanden genoeg plekken voor de liefhebbers van dit unieke gebied. Als je niet besluiten kunt, welk eiland je het liefst zou bezoeken, dan kun je dankzij de goede veerbootverbindingen ook meerdere eilanden bezoeken door, zoals men het noemt, te Waddenhoppen.

In het zomerseizoen is het mogelijk van eiland naar eiland te reizen. In veel gevallen kan de fiets mee overvaren. Vooraf reserveren is in de meeste gevallen noodzakelijk. Neem bij windkracht 7 of meer vooraf contact op met de schepen.

Rederijen hopboten

Tussen de eilanden varen er in de lente en de zomer hopboten (tussen Vlieland en Terschelling zelfs het hele jaar).