22/10/2012

Huren of wonen in een vuurtoren

Kroatië wil graag toeristen trekken, en daarvoor hebben ze iets aparts bedacht - je kunt een vuurtoren huren. Die vuurtorens liggen dan op een eilandje ergens voor de Kroatische kust. En dat betekent dat je wel een liefhebber moet zijn van het "eilandgevoel". Want je zit dan wel een week of langer op een piepklein eiland, of op een kale landtong. Het heeft wel wat, vooral als je een paar foto's ziet.



Langs de Kroatische kust van de Adriatische Zee zijn er maar liefst elf vuurtorens te huur. Alle vuurtorens zijn overigens nog gewoon in bedrijf, waarbij sommige zijn geautomatiseerd, terwijl anderen nog een vuurtorenwachter hebben. Huurprijzen voor een week variëren van 435 tot 1300 euro, dus als je altijd gedroomd hebt van een verblijf op zo'n eilandje - het is te doen.

Wonen in een vuurtoren

Paard van Marken

Turen over het water terwijl het licht langs zoeft in een gelijkmatig ritme. Romantisch idee, maar waar vind je tegenwoordig een lege vuurtoren met woonbestemming?

Niets is onmogelijk. Zelfs in Nederland is er een echtpaar dat in een vuurtoren woont; het paard van Marken.
Klik hier voor hun site.

Vuurtorens op het Italiaanse eiland Sardinië


De vuurtoren Capo Spartivento in het zuiden van Sardinië dient als voorbeeld. De toren gaat nu door het leven als vijfsterrenresort. In de zomer kost één overnachting er 1.000 euro. In andere - minder exclusieve - vuurtorens kan worden overnacht voor 100 à 150 euro.