23/11/2012

Compleet eiland onvindbaar


Australische wetenschappers stellen dat een eiland in het zuiden van de Grote Oceaan, dat wel op Google Earth en Google world maps staat, helemaal niet bestaat. Dit concluderen ze na een 25 dagen durende expeditie naar de mysterieuze landmassa.

Het onzichtbare eiland ligt in de koraalzee tussen Australië en Nieuw-Caledonië, waar het Sandy Island genoemd wordt. In The Times Atlas of the World heet het Sable Island en zou bekend zijn bij een Australisch Maritiem onderzoeksschip.

Op Google Maps staat het eiland aangegeven
als Sandy Island.

"Omdat het eiland op verschillende kaarten is aangegeven, gingen we het bekijken, maar er was helemaal geen eiland", ze vertelt Dr. Maria Seton, die meeging op de expeditie. "Het is een raadsel en heel bizar. We hebben geen idee hoe het eiland op wereldkaarten terecht is gekomen, maar dat gaan we zeker uitzoeken."

Op Google Earth en Google World maps is een eiland aangegeven wat volgens wetenschappers niet zou bestaan. Er is een 25 dagen durende expeditie naar deze vermeende mysterieuze landmassa gedaan.

Het eiland was op verschillende kaarten aangegeven maar er bleek helemaal geen eiland te zijn. Volgens Dr Maria Seton is de plaats waar het zou moeten liggen de oceaan 1400 meter diep.

Men begrijpt niet hoe het eiland op de wereldkaart terecht gekomen is. Dat gaat men zeker uitzoeken.

Een eiland wat op landkaarten staat en er niet is; dat nodigt uit tot onderzoek! Wat blijkt? Ook op internet is het verdwenen eiland veelvuldig te vinden. Er is weinig gedetailleerde info te vinden, maar toch lijkt men serieus te zijn over het bestaan van dit eiland.

Sable Island

Sable Island ligt voor de kust van West Australië en is 53 hectare groot. Dorpen en steden in de buurt van Sable Island zijn Point Samson, De stad Wickham en het gehucht Roeborne.


Sable Island wordt genoemd op Wikipedia in de lijst eilanden van west Australië: Sable Island 20°35′8″S 117°46′16″E.

Op Wikimapia vinden we het niet bestaande eiland ook weer terug. Hier is Sable Island ook 53 hectare groot en ligt voor de Pilbara Coast van Australië tussen Wickham en Port Hedland. De coördinaten hier zijn: 20°35'18"S 117°46'2"E


Wie had dit nu kunnen denken, dat er een eiland op de wereldkaarten staat, vlak voor de kust van Australië ligt en waar men nu pas van ontdekt dat het niet bestaat.
 
Bron: Plazilla