09/10/2012

Een labyrinth lopen


Een labyrinth lopen was ooit deel van een pelgrimstocht. Wie zoekt ze af en toe niet op z’n weg? Momenten van inkeer en bezinning. Een labyrinth is in kerken te vinden, maar ook op plaatsen waar je ze minder zou verwachten.

Het labyrinth op bovenstaande foto is op meer plaatsen in de wereld gemaakt, een waterlabyrinth dat roept om de helende kracht in plaats van de vernietigende kracht van water, het is gemaakt na de verwoestingen van de tsunami in 2005.

Het labyrinth heeft verschillende thema’s , die allemaal cirkelen rond God vinden, temidden van de ruis van het dagelijks leven, de pijn, het dwalen en dolen. Het labyrinth wil helpen los te laten, en een Heilige ruimte te vinden om 'met God te zijn' om jezelf te zijn. Om één te zijn met God.

Denken over Jezelf, anderen, wat je achterlaat als je 'er niet meer bent' Wat blijft erover als je er niet meer bent?

En met nieuwe innerlijke rijkdom de wereld in
en iets van God zichtbaar maken.


In Engeland komen de vormen ook voor, meestal zijn dit turflabyrinten of "pad in gras" - labyrinten. Turflabyrinth Troy Town op het eiland St. Agnes (Engeland) is ook een 'Troy Town maze' aanwezig, gemaakt van kiezelstenen. In Engeland komen de vormen ook voor, meestal zijn dit turflabyrinthen of "pad in gras" - labyrinthen. Ze zijn algemeen bekend.
Ook in William Shakespeare's A Midsummer Night's Dream worden ze genoemd.

The nine men's morris
is fill'd up with mud;
and the quaint mazes in the wanton green,
for lack of tread are undistinguishable

Blz. 77, Oxford University