The sea, once it casts its spell,
holds one in its net of wonder forever.

Jacques Cousteau

07/04/2013

Vitaliteit uit de zee


Niet alleen een strandwandeling werkt verkwikkend door de zeelucht, ook het zeewater zelf bevat vele schatten. Het is een bron van actieve werkstoffen. Dit enorme reservoir (de zee bedekt driekwart van de aarde) zit vol leven.

Meer dan 500.000 zeedieren en 250.000 soorten zeewieren leven in de zee, waarvan we er minder dan vijftig gebruiken. Werkstoffen uit de zee bevatten echter alle vitale voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Boordevol sporenelementen, proteïnen, aminozuren en vitaminen die essentieel zijn voor een goede gezondheid.

Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, schreef al in de vierde eeuw voor Christus het heilzame gebruik van zeewater voor. De Franse bioloog René Quinton ontdekte aan het begin van de vorige eeuw dat de samenstelling en de concentratie van ons bloedplasma vrijwel identiek zijn aan die van zeewater. Beide bevatten, in dezelfde verhouding, minerale zouten, proteïne en sporenelementen die essentieel zijn voor onze gezondheid. Het verklaart de helende werking van ingrediënten uit de zee. Zee-algen lopen hierin op kop.


Zee-algen: het groene goud

Algen zijn zeeplanten die de eigenschap hebben actieve bestanddelen van de zee in hun cellen op te slaan, waaronder vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze zijn voor het menselijk lichaam heel belangrijk, omdat ze allerlei lichaamsprocessen op gang brengen. Een kilo zee-algen bevat ongeveer evenveel werkzame ingrediënten als 100.000 liter zeewater. Algen hebben zo'n indrukwekkende ontgiftende werking door hun capaciteit om het weefsel sneller te zuiveren van gif- en afvalstoffen. Zee-algen regeneren, remineraliseren en revitaliseren.

Zelfherstellend vermogen

Onze moderne en gehaaste maatschappij brengt stress, vervuiling en slechte eetgewoonten met zich mee. Ondoelmatige voedingsgewoonten en teveel stress brengen het lichaam uit balans, hetgeen vaak leidt tot allerlei kwalen. Het lichaam heeft gelukkig het vermogen om veel van deze ongemakken zelf te herstellen. Om dit nog verder te stimuleren kunnen we ons lichaam in aanraking brengen met een 'dosis' zee-elementen. Hierdoor krijgt het lichaam een prikkel die het niet gewend is en waardoor het zelfherstellend vermogen op geheel natuurlijke wijze wordt wakker geschud. Dit noemt men revitalisering. Onze weerstand wordt vergroot en daarmee verbetert onze vitaliteit: de belichaming van schoonheid én gezondheid.

Vitalisering dankzij Frans kuurmerk

Thalgo is van origine een Frans kuurmerk en bevat de helende en vitaliserende werking van de zee. Haar ingrediënten zijn vertaald in doeltreffende huidverzorging en in ontspannende-, lifestyle- en medische wellnessprogramma’s. Voor ieder huid-, lichaamsconditie en huidtype biedt Thalgo het juiste antwoord met op maat gesneden ingrediëntsamenstelling voor optimale verzorging. De Thalgo Nutrition producten worden wereldwijd gewaardeerd om hun essentiële toegevoegde waarde. De Thalgo producten worden in meer dan negentig landen toegepast en verkocht in toonaangevende thalassotherapiecentra, SPA's, thermen, sauna’s, wellness-, kuur- en fitnesscentra.